dimecres, 21 de novembre del 2007

Histories per a no dormir..

*Tota coincidència amb la realitat es mera casualitat.


Erase una vegada una població amb un esperit faller inmens.La gent que l'habitava va senyalar uns dies de l'any als cuals poder deixar lliure aquest esperit, els dies elegits foren a Març...
Tota la gent ho celebrava, pero poc a poc anaren sorgint discrepàncies, conflictes, uns volien manar, altres no volien obeïr..i anaren separant-se i separant-se fins crear setze falles diferents, cadascuna amb el seu nom i amb la seua gent,entre elles havia gran competència i sempre totes volien guanyar amb els monuments en que poc a poc anaven convertint-se eixos trastos vells que treien al carrer i els cuals cremaven el dia de fi de festes..
Competien amb les disfresses, a vore qui tenia més gent a la falla, o un cau més gran i acollidor..
Decidiren pues, per ficar un poc de pau, crear una comissió amb un representant de cada falla i així, que tots s'asaventaren de tot,participaren en tot i fer un poc d'unió entre les falles..

Passaren molts anys i la competència entre les falles anava a més, la comissió amb els representants lluitava per ficar ordre, pero els caràcters dels integrants també xocaven entre ells i dificultava la posta en marxa de moltes idees.

Les falles començaren a barretjar-se amb altres àmbits: política, fama, gula, poder, avarícia, enveja...i la comissió seguia fent per que la gent es dugera bé i participaren amb igualtat en tot.

Les falles dins d'elles, feien festes i vivien tot l'any per que els tres dies de festa gran foren inolvidables, pero cada persona a la seua falla. En el poble tots eren fallers, havien veins de diferents comissions, amics, germans..i aço creava conflictes també fora de l'ambit faller.

El temps pasava, la gent major es duia millor o pitjor i la gent jove veia amb altres ulls la festa, volia dur-se bé, fer festa i deixar de costat la competència.
Començaren a juntar-se joves de totes les falles, a maquinar una solució, sense desprestigiar als representants que ja existien, pero algo alternatiu..els va costar messos, dies de feina, matinaes, vetlades..pero ho conseguiren, a pesar de les critiques, de la inexperiència, de les inclemències del temps...ho feren i va ser un èxit, va acudir gent de totes les falles d'aquell poble, eixiren en els pregons i la festa anava de boca en boca per tot arreu..

Pero, poc va durar la felicitat d'aquest reconciliament, les falles seguien fent competicions, uns pensaven que l'important despres de tot, era participar e inculcar als menuts l'espèrit de companyerisme i contagiar les ganes de festa, pero d'altres ho veien com una mera competició i qui guanya es el millor i qui perd es això..un perdedor..
Pero en fi, els mes perjudicats eren els menuts, que volien participar i els donava igual els problemes que els majors tingueren entre ells.
Els menuts pergeren l'ilusió, començaren a crear colles i a desprestigiar a les demes falles, trencaven els monuments d'aquells els cuals els havien guanyat en un partit, participaven amb odi en tot i no permitien ni un sol error per cap membre d'altra falla, s'oblidaren les festes, els bons rotllos, lo que s'havia fet feia anys enrere perque aço no pasara queda en sac trencat i les disputes anaven en aument, els menuts es feien majors i les disputes també, les falles ja no importaven, el cau no era lloc de reunió per passar-ho bé..la finalitat de la festa era fer pasar un mal rato als demés i com no els més perjudicats ELS MENUTS.

"No tots els contes tenen final feliç, fem que la realitat en aquesta ocasió no supere la ficció"

23 comentaris:

San Karrega ha dit...

Moraleja: (personal)

"D'un granet es fa una muntanyeta"...

Crec que li pegues massa voltes al nano. Amb açó quina es la finalitat?!!: Reflexió, posar pau, lenya, inculcar normes, adresar arbres?!!...

Natalia ha dit...

es un conte, tota coincidencia amb la realitat es mera casualitat...

Natalia ha dit...

es un conte, tota coincidencia amb la realitat es mera casualitat...

San Karrega ha dit...

Bueno vale de acuerdo....

San-vala ha dit...

La veritat es que has escrit un conté bònic, però com tú dius que es quede en això...

No vull entendre la finalitat que vos traure amb açò...

dinarama ha dit...

El titol diu "histories per a no dormir"clar exemple estic vegent que alguns no volen saber de que va el tema,i açò es com les denuncies,que el no saber una llei no eximeix de la seua responsabilitat,pero tu mentres estas mes tranquil.Açò igual, com no saben o no volen saber de que va el tema pa que preocupar-me...
La cosa esta clara, estem inculcant violència, competivitat,i falta de companyeris-me i convivència als que venen darrere nostra i això es el que anem a esperar d'ells, que trenquen falles que no siguen la seua perque han perdut un partit de futbol,que s'agafen a bofetaes perque u diga que la seua falla es millor,que busquen els tres peus al gat en el rally o als play-backs.....
un sense parar de coses que si forem mes respetuosos amb els altres no passarien ,coses que si disfrutarem de que fem en lloc de intentar amotinar el que han fet els altres amb tant d'esforç,disfrutariem més,que si, que jo tinc amics en totes les falles, però també es veritat que cadascu defen lo d'ell siga com siga i això no es deu de fer així.Les normes,les coses i tot es igual per a tots i de vegades te que haver civisme i educació en les coses que fem i mes pasió,més amistat en lloc de normativa,més llibertat en lloc de llei,més confiança , en lloc de competició....
No hem cansaria de dir coses, pero a l'hora que escric m'ensenc per les injusticies,per les rivalitats,per l'ipocresia que estem ensenyant de tal forma que algún dia ho sembrarem perque es el que hem cultivat.

San Karrega ha dit...

A vore, molt bonic el discurset i entenc més o menys el que intentes dir...

Però l'assumpte es que tot el que dius que sembrem estaria motivat com exemples d'arrivar tard a uns horaris establerts?!!!...

Aplicar unes regles (entenen-ho com una forma d'educació o ensenyar atendres a unes normes establertes) no crec que fomente odis i visions tan "apolaptiques" (perdó per l'exageració)... A mi la veritat, més igual que es jugara o no... si s'haguera jugat també m'haguera paregut bé, no veig el problema... que son xiquets i que posiblement es quedaren en les ganes i trencaren les seves ilusions... no et dic que no...
Que creus que estic defentent la meua comissió?!!... tu misma!

Estic sent el més objectiu posible (cosa que m'han ensenyat des de ben menut).... No entraré a valorar ni els actes d'uns ni dels altres, cadascu amb la seva conciència, però si el que pretens ensenyar-me es com s'ha d'educar als xiquets en general... No sé, tal vegada algú dels dos està enfoncant-ho malament...

Sense cap tipo de mal rollo, ni malentessos, a vore si fem açó tant gran que al final farà que faça pudor...

La JLF es la que l'ultima paraula...

Anònim ha dit...

Hi han unes regles!!!
Si per no jugar(per arribar tart)que no es culpa dels xiquets,sino dels delegats o pares per ser impuntuals,van a trencar una falla o van a insultar a altres xiquets,que no tenen res a vore en les regles,Sou vosaltres els delegats,pares o responsables dels xiquets,els qui li au inculát ixes males idees i visions de les falles,perke si son aixi en la vida.aneu amagant-se.ke
ixos xiquets fan por.No se vos a pasat el turno mai,i las tornat agarrar?el que tindrieu ke haver fet es juar entre els de la falla un partit.Aixi tots contents,ni insults,ni odi ni trencar falles.companyerisme y ja esta.

CrisCampi ha dit...

Bueno jo no estava alli, pero ja m'han vingut amb el verset!!!!
Pense que ja està be de furgar en l'historieta lo que tinga que ser serà!!! Pero tambe pense que, el partit es tenia que haver jugat, encara que ja estaguera guanyat o perdut. Per favor gent, que estem parlant d'un deport on, baix el meu punt de vista el que volem inculcar amb aço és que el més important es participar. Per tant, pense, que amb el partit perdut per la meua comissio per impuntuals (tot justet sempre,jeje), simplement per vore als xiquets contents es tindria que haver jugat!!!!!

muakis monetes

Natalia ha dit...

impresionant...no pensava que dugera tanta cua un conte...
ara cada un/a el pot interpretar comvullga..
qui es dona aludit/da alla ell/a...
simplement es un conte..i no es preten res amb ell.

San Karrega ha dit...

Et penses que ens xuplem el dit?!!...

Mira saps que et dic... TU MISMA

Crec que et sap mal fins que argumentem el que creguem.... (per cert jo sempre ho fet des del meu punt de vista personal)....

Tranquila, asumpte tancat...

Natalia ha dit...

et note algo molest i no se perque et fiques aixi..no trate a ningu com si es xuplara el dit, de fet crec o tenia per suposat que erem tots prou adults per a saber que diguem i fins on volem arrivar..
jo he escrit un article per a que la gent comente,el que no vuic es que aço arrive a crear disputes..si hem molestara que argumentareu seria incoherent que escrivira un article i deixara que la gent comentara, no?
si per tu esta l'asumpte tancat , perfecte,aço queda obert per a qui vullga seguir comentant l'article i t'asegure que estic molt tranquila i gens molesta, hem considere prou adulta per a saber qui si s'escriu un article la gent comenta s'ha de respetar els comentaris de tots/es, entendre-los i per supost no traure-los d'aci i dur-los a altre camp.
si t'has sentit odes en algun moment ho senc, encara que considere que a l'article no s'ha escrit res que implique ni ofenga a ningu.

San Karrega ha dit...

Molest, jo?!!...

"impresionant...no pensava que dugera tanta cua un conte...
ara cada un/a el pot interpretar comvullga..
qui es dona aludit/da alla ell/a...
simplement es un conte..i no es preten res amb ell."

Les coses no s'escriuen sense cap finalitat. I menys el que tu has explicat.

Estàs venent-me algo que no s'ajusta al producte final. Però ja t'ho dit, es la teua forma de pensar... Respectable, però no compartida.

Ja xarrarem açó més detenidament... tal vegada el pròxim 30 de novembre... Fins aviat.

Natalia ha dit...

Val, hem pareix perfecte.
ens vegem pot ser el dia 30!
un abraç!

Anònim ha dit...

EL NUMERET DE LA FALLA VERGE DE SALES EL PASSAT DISABTE AL FUTBET INFANTIL VA SER VERGONYOS,ACTITUDS COM EIXES DE MENYSPREU A UNES PERSONES QUE ORGANITZEN LA COMPETICIO PER AKESTA ACTITUD RECAURA EN QUE ES DEIXE DE DUR AQUESTES ACTIVITATS I LO MES LA MENTABLE ES L´ACTITUD DESAFIANT DE UN PRESIDENT I UN FALLER DE LA VOSTRA COMISSIO, HI HA UNES REGLES PER COMPLIR, I LO MES FORT ES K ANAREN EN MENTIRES DIES ABANS PER SUSPENDRE EL PARTIT,I DIENT AL RESPONSABLE DE EIXE MOMENT DE LA JUNTA ENTRANT EN COSES PERSONALS DE ELLS QUE NO ANAVEN AL CUENTO I AKEST MENBRE ESTA PROU AFECTAT I MOLT MOLEST PER LA ACTITUD DE AQUESTES DOS PERSONES I SI ARRIVAREN 10 MINUTS TARD PER ALGO SERA, I LES REGLES SON LES REGLES I LO PITJOR D TOT ES K EN REALITAT EREN XIQUETS ELS QUE TENIEN QUE JUGAR I ELLS NO TENIEN CULPA D RES,PERO UN PRESIDENT O FALLER O PARE DE AQUESTES CRIATURES NO PODEN DEMOSTRAR EIXA ACTITUD PER QUE ELS MENUTS SEMPRE TENEN COM EXEMPLE ALS MAJORS I ELLS SON ESPONJES QUE EU ASIMILEN TOT I NO ES EIXE UN BON EXEMPLE PER A ELLS, I DESPRES SAPIUA K LA VOSTRA FALLA ES SEMPRE DE LES QUE SAPUNTEN A LES COMPETICIONS A ULTIMA HORA EN EL ULTIM INSTANT EN LA REUNIO DE LA JUNTA LOCAL FALLERA PER TELEFON O SIMPLEMENT EN UN TROS DE PAPER DE LA TAULA DEL BAR ESCRIT A BOLI I MAL,I LA JUNTA MAI A POSSAT NINGUNA PEGA, CUANT HI HA SEMPRE UNES DATES TOPES, PERO EN FI ESPERE QUE TOT TORNE A LA SEUA NORMALITAT, I "NO ES ORO TODO LO QUE RELUZE"

Natalia ha dit...

tu ho has dit els menuts son esponjes, dona exemple per favor ;)

Anònim ha dit...

LA JUNTA NO TE QUE DONAR EXEMPLE I MENYS JO,NI ELS RESPONSABLES, PER QUE EL MAL EXEMPLE EL DONAREU VOSALTRES, SI HA COSES QUE NO SE ESTA D�CUERDO O NO VOS PAREIX BE, O QUE LA ORGANITZACIO ESTA MAL O MIL COSES EM PAREIX D�ACUERDO O ALGUN MALESTAR QUE AJEU TINGUT AMB ALGUN MENBRE QUE PODRIA SER QUE TOTS SOM PERSONES I ENS EQUIVOQUEM, EL EXEMPLE A SEGUIR ES QUEDAR UN ALTRE DIA O VINDRE A UNA REUNIO O SIMPLEMENT UNA CARTA A LA JUNTA A LA DELEGACIO DE ESPORTS I EXPOSAR ELS MALESTARS O MALENTEN�OS AL QUE SIGA I NO MOMTAR EL NUMERET, EIXE ES EL EXEMPLE TANT PER AUNS QUE PER ALTRES,MOLTES FALLES AN TINGUT PROBLEMES SIMILARS I AN VINGUT A UNA REUNIO O SA REUNIT EN LA DELEGACIO OPORTUNA I SAN SOLUCIONAT, I JA TE DIC QUE LA TEU COMISSIO DESDE UN INICI EN MOLTES OCASIONS( NO LA TEUA ASOLES ALGUNA ALTRA TAMBE LA VERITAT SIGA DITA) NO SEGUIX LES PAUTES ACORDADES QUE LA RESTA DE LES FALLES SEGUIXEN PRESENTATN LES CARTES A LA DATA ACORDADA, PERO EN FI NO LI PEGEM MES VOLTES AL BURRO ESPERE K SE SOLUCIONE ELS MAL ENTENSOS

Natalia ha dit...

els responsables ja saben com han d'actuar..
els malentessos es solucionen parlant-los.

Anònim ha dit...

AHH ELS ANONIMS SOM MEUS K NO SE PER K AN EIXIT,AHH UNA COSA MAGRADARIA QUE CUANT I ASCA ALGUN PROBLEMA DE LA JUNTA SOBRE ALGO PUNTUAL O ALGUN INCIDENT A PART K ES DIGERA EN ELS BLOGS TAMBE K SENVIE UNA CARTA QUE NO SOLS PER ASI QUE ME PAREIX MOLT BE I BONA EINA PER EXPRESAR PERO EL 98% DELS MEMBRES DE LA JUNTA NO ENTREN O MIREN ELS BLOGS,SOLS CARLES I JO, I LA VERITAT ELLS VOLEN SABER ELS PROBLEMES O LES OPINIONS I MES EN COSES PUNTUALS O FETS OCORREGUTS, PER EL BLOGS TOTS PODEM OPINAR I MOLTES VEGADES MOLTS NO SABEN EL FONS DEL PROBLEMA, EN FI COM A SECRETERI D´ESPORT I AVENT PARLAT AMB LA PERSONA RESPONSABLE EIXE DIA AL ESTADI EM VEC EN LA OBLIGACIO DE RESPONDRE AQUESTES OPINIONS I PER EL QUE VAIG VORE AL PARLAR AMB AQUESTA PERSONA ESTAVA PROU AFECTAT I MOLESTA, PER LO QUE EL QUE DICIDXKA ELLEL APOYARE AL 100%, PER KA PER PROPIA EXPERIENCIA EN ALTRES ANYS VAIG VIURE UNA SITUACIO SIMILAR O PITJOR ENCARA I LA VERITAT QUE ES PASSA MAL, I SABEM K MAI PLOU A GUST DE TOTS PER LO QUE SI LA FALLA TE ALGUNA QUEIXA QUE VINGA A PARLAR AMB NOSALTRES QUE PER AIXO ESTEM EN LA JUNTA O ELS VOSTRES MEMBRES QUI SIGA QUE LA JUNTA ESTA PER AIXO, SOLS AIXO AHHH PERO NO A LA VOSTRA AQUASEVOL FALLA, O QUASEVOL FALLER INDIVIDUALMENT POT VINDRE ASISTIR A QUASEVOL REUNIO CHHEEEE COM A UN PLENO D L´AJUNTAMNET JEJJEE BE GRACIES PER ESCOLTARME

cento ha dit...

juanet, crec que estàs anant massa lluny, açò es un bloc, ni es la web oficial de la falla ni es una eina de denuncia oficial, crec que si la falla ha de dir algo a la jlf, ja s'adreçarà a ella, el que ací podam comentar, diríem es una cosa entre amics que no representa cap col·lectiu en concret. per cert les majúscules s'empren per xillar, les minúscules per parlar.
Gràcies per la tasca que feu a la jlf.

Natalia ha dit...

Seguisc dient que en aquest conte no es nomena l'incident del dissabte, sols es parla sobre l'actitud dels majors en tot el que respecta a les falles. cento graciestes per tot a tu ;)

dinarama ha dit...

Bò,només falte jo,crec que açò va lluny ja,si, la nostra falla va fer tard,si es mereixia ser eliminada,si,no es va respondre com tocava, si,altres vegades ens hem esperat nosaltres i més temps,si, els delegats d'esprts de la junta de vegades ni estan en condicions per a ficar ordre ,ni estan cualificats,si crec que a partir del dissabte seran les normatives més estictes per a tots i més si la nostra falla que participa en tot encara que siga a ultima hora esta present,i srec que tots deuriem de demostrar més educació, civisme, i companyerisme.

Tots sabem de que va el conte , i la discusió be per que no a tots se'ls jutja igual.
perque per exèmple al futbet femeni quan teniem que jugar contra el perello,la junta que segueix les normes al peu de la lletra tarda 15 minuts despres del temps en eliminar al perello per no assistir.
i res que si no discutirem de que xarrariem ,del corazón,o de qui fa cuernut a qui,no, això no que me donat conter de que entra mogollo de gent de per asi.jajajaja.es broma.

Natalia ha dit...

Tu ho has dit, tots sabem de qu eva el conte, cada un/a trau les seues conclusions..per aixo esta aço obert a tots/es.